انواع طراحی سقف برای ساختمان ها؛ تحولی در ساخت و ساز

دسته بندی : صنعت ساختمان
1398/11/23

هنگامی که صحبت از طراحی سقف برای ساختمان ها به میان می آید، تصاویر واضحی از پشت بام های تخت و مسطح در ذهن تداعی می‌شود اما در حقیقت، طراحی بام و طراحی سقف برای انواع ساختمان، چیزی فراتر از یک مدل ساده و معمولی است. مدل های متنوعی از انواع سقف برای ساختمان وجود دارد که همه آنها با هدف و طرح معین ساخته می شوند. هدف از طراحی یک سقف مناسب در حقیقت، ایجاد یک پوشش ساده است که متناسب با شرایط و موقعیت جغرافیایی ساختمان هماهنگ باشد. مهمترین عاملی که در طراحی انواع سقف برای ساختمان اهمیت دارد، در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی و مدل های ساختمان است.

انواع طراحی سقف برای ساختمان ها؛ تحولی در ساخت و ساز

دقیقاً با دانستن اینکه کدام یک از مدل های سقف ساختمان برای چه شرایطی مناسب تر هستند، می تواند کمک کند تا پروژه های ساخت و ساز بسیار پیشرفته تر و حرفه ای تر به پایان برسند. طیف وسیعی از سقف های ساختمانی در بازار وجود دارند که برای شرایط مختلف ساخته شده ‌اند. در ادامه این مطلب با انواع سقف های ساختمانی آشنا می شویم.

انواع سقف های ساختمانی

1- سقف ساختمانی مدل کلاهکی

سقف ساختمانی مدل کلاهکی

یکی از انواع مدل ها برای طراحی سقف ساختمان، سقف های کلاهکی است. این سقف شبیه یک کلاهک یا درپوش دارای چهار ضلع است که بر روی دیواره های ساختمان قرار می‌گیرد. این سبک از سقف های ساختمانی بیشتر در دهه ۱۷۰۰ مشاهد می شده است، بنابراین یک سبک قدیمی محسوب می‌شود.

2- سقف پروانه ای

سقف پروانه ای

یکی دیگر از سقف های جذاب برای ساختمان ها که شاید در نگاه اول، اندکی عجیب و غریب باشد، سقف های پروانه ای هستند. سقف پروانه ای در حقیقت یک سقف شبیه به مدل کلاهکی است اما برعکس در ساختمان نصب می شود. پس آن را به شکل حرف v انگلیسی مشاهده می کنیم. استفاده از سقف پروانه ای در ساخت و ساز، ظاهری چشم نواز و مدرن برای ساختمان به وجود می آورد. یکی از مهمترین مزیت های سقف پروانه ‌ای در شرایط پرباران ( بارش باران و برف) است چرا که شیب آن به سمت پایین بوده و حجم بارندگی از طریق کانال میانی در پشت بام جمع آوری و خارج می شود.

3- سقف ساختمانی به صورت ترکیبی

سقف ساختمانی به صورت ترکیبیسقف ساختمانی به صورت ترکیبیسقف ساختمانی به صورت ترکیبی

طراحی سقف ساختمانی به صورت ترکیبی به معنای ترکیب کردن یک یا چند مدل با مدل های دیگر است. به طور مثال، سقف های کلاهکی با سقف‌ های لبه دار ترکیب می شوند و سقف زیباتر و مدرن تری برای بام به وجود می‌آورند. برخی از مدل های سقف های ترکیبی نامی از سقف های متقاطع به چشم می‌خورد. متقاطع در حقیقت عبارت است از ترکیب شدن دو و یا سه سقف کلاهکی که در زاویه های مختلف به یکدیگر منتهی می شوند. نمونه سقف های ترکیبی را در شکل زیر مشاهده می کنید.

 

بیشتر بخوانید : اصول سقف سازی ساختمان؛ مصالح مناسب برای ساخت سقف انواع ساختمان ها

 

4- سقف های گنبدی برای ساختمان

سقف های گنبدی برای ساختمان

یکی دیگر از انواع سبک های طراحی سقف برای ساختمان، سقف های گنبدی است. طراحی پیچیده و مدرن برای این سقف ها به کار گرفته می شود. شیوه های ساخت و ساز سقف های گنبدی اندکی دشوارتر است اما در نهایت، جلوه زیباتری ایجاد می‌کنند. شقف های گنبدی را اغلب در بناهای تاریخی و مکان‌های مخصوص نظیر کلیساها، مسجد و برج ها مشاهده می کنیم.

5- سقف ساختمان به شکل حرف M

سقف ساختمان به شکل حرف M

یکی دیگر از مدل های طراحی سقف ساختمان ها به شکل حرف M انگلیسی است. این سقف در حقیقت، دو سقف شیروانی به یکدیگر متصل شده می باشد. یک ناودانی در میان سقف شیروانی قرار می گیرد تا مسیر خروج بارندگی برف یا باران باشد.

6- سقف ساختمانی به شکل هرم

سقف ساختمانی به شکل هرم

سقف های ساختمانی به شکل هرم شباهت زیادی به سقف ‌های کلاهکی دارند با این تفاوت که دیواره های سقف های هرمی به جای مستطیلی شکل، به شکل مربع ساخته می شوند؛ به این ترتیب، شیب سقف به سمت نقطه بالای هرم متمایل می گردد. سقف های هرمی در برابر وزش بادهای شدید بسیار مقاوم هستند، بنابراین از این سقف ها برای ساختمان هایی که در مناطق بادخیز یا مستعد طوفان های شدید ساخته شده‌ اند، ایده آل است.

 

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “انواع طراحی سقف برای ساختمان ها؛ تحولی در ساخت و ساز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نیاز به مشاوره دارید؟

فرم زیر را پر کنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

با توجه به بازسازی کارخانه تا اطلاع بعدی ثبت سفارش انجام نمی گیرد. برای تماس ضروری لطفا از طریق ایمیل در ارتباط باشید