سنگ مصنوعی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- 26 / 11 / 2019
- 1697 بازدید

سنگ مصنوعی همانطور که از نام آن بر می آید عبارتند از سنگ هایی که به صورت دست ساز توسط کارشناسان در کارخانه ها تولید میشوند. از مخلوط کردن ملات مختلف و سپس قالبگیری مناسب می توان انواع سنگ های مصنوعی را در طرح و های مختلف طراحی و تولید کرد. سالهای طولانی، انواع سنگ برای پروژه های ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گرفتند. سنگ های طبیعی به واسطه دوام و استحکام فوق العاده بالا به عنوان یک مصالح ساختمانی ایده آل، بسیار پرطرفدار بودند.
با تغییرات و تحولاتی که در حوزه ساختمان سازی ایجاد شد، در حدود اوایل قرن بیستم، بسیاری از خانه ها بر مبنای سنگ های طبیعی بنا نهاده شدند و از انواع سنگ ها برای دکوراسیون داخلی نیز استفاده می شد. به طور مثال، ساخت شومینه ها در داخل خانه با استفاده از سنگ های مقاوم به حرارت با رنگ های زیبا انجام می گرفت.
در اواسط قرن بیستم، کارآفرینان حوزه ساختمان سازی، صنعت سنگ های ساختمانی را دچار تغییرات شگرفی کردند؛ تا آنجا که امروزه شاهد هستیم تولید انواع سنگ مصنوعی در کنار سنگ های طبیعی به عنوان مهمترین مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند.
ماهیت و طبیعت سنگ های مصنوعی
اصطلاحات مختلفی برای انواع سنگ مصنوعی به کار می رود؛ سنگ های دست ساز، سنگ ساخت دست بشر، سنگ های روکش داده شده، سنگ های دست سازه، سنگ های کارخانه ای و … نمونهای از نام های متداول این سنگ ها در بازار هستند. روش های تولید آنها نیز بر مخلوط کردن مصالح اولیه و سپس قالب گیری استوار است..
برای تولید سنگ مصنوعی، مخلوط بتن و رنگدانه ها در دستگاه مخلوط کننده با یکدیگر ترکیب شده و پس از آن که ظاهر آن به شکل طبیعی تبدیل شد، به قالب ها منتقل می شود. پس از قالب گیری و خشک شدن، سنگ ها در درجه حرارت مناسب حرارت می بینند تا دوام و ثبات خود را به دست آورند.
از انواع این سنگ ها برای نمای بیرونی ساختمان، دکوراسیون داخلی ساختمان، طراحی دکوراسیون کافی شاپ، رستوران و هتل ها و همچنین نصب در برخی از سنگفرش ها استفاده می شود.
مزایای سنگ مصنوعی برای ساختمان سازی
- یکی از مهم ترین مزایای سنگهای مصنوعی در ساختمان سازی، انعطاف پذیری در طراحی آن ها است. با ساخت و تولید این مدل از سنگ ها، هزینه ها تا حد زیادی کاهش پیدا میکند و محصولات تولید شده، قابل نصب در قسمت های مختلف ساختمان هستند.
- از این سنگ ها می توان در راه پله ها و سنگ فرش ها برای ویلا و باغ نیز استفاده کرد.
- استحکام این سنگ ها در برخی موارد کمتر از سنگهای طبیعی هستند اما از ثبات و پایداری مناسبی برخوردارند.
- بهترین انتخاب برای دکوراسیون داخلی در کنار کناف کاری و گچ بری های زیبا می باشند.
- در برابر شرایط آب و هوایی مقاومت بالایی دارند.
نصب سنگ های مصنوعی در پروژه های ساختمان سازی در نمای بیرونی و داخلی ساختمان مهارت و تجربه خاصی را طلب میکند؛ بنابراین افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند باید تجربه کاری را داشته باشند و یا دوره های آموزشی نصب سنگ های مصنوعی را پشت سر گذاشته باشند.
زیباترین رنگ ها برای سنگ مصنوعی
طیف های مختلفی از انواع رنگ ها برای سنگ مصنوعی وجود دارد. طیف رنگی تیره و روشن برای رنگ های خاکستری، قهوه ای، رنگ های شبیه به آهک، زرد، سفید و نقره ای، متداول ترین سنگ ها برای پروژه های ساخت و ساز هستند. برخی از سنگ های مصنوعی به گونه ای تولید می شوند که نمای ظاهری آنها به صورت بافت سنگ طبیعی مشاهده شود. همچنین از نظر شکل ظاهری، سنگ ها می توانند دارای پستی و بلندی باشند و یا به صورت صاف و براق تولید شوند.